Pianolessen!

Je kunt bij mij terecht voor pianolessen op alle niveaus.

.

.

Aanvangsonderwijs.

In het aanvangsonderwijs wordt de muzikale wereld van de leerling vormgegeven en vergroot. Vanaf het allereerste begin komen alle muzikale aspecten spelenderwijs aan bod. Liedjes worden aangeleerd vanuit het zingen en daarmee wordt meteen het innerlijk gehoor getraind. We werken met spelletjes om toonhoogte te leren onderscheiden en een ritmische basis op te bouwen. Vanuit de fantasie wordt er met improvisatie gewerkt om te zorgen dat de leerling een onbevangen relatie op kan bouwen met het instrument. Pas later, als de muzikale infrastructuur aangelegd is, wordt het notenschrift geïntroduceerd. In eerste instantie aansluitend bij eerder geleerde liedjes, later als uitgangspunt voor nieuw in te studeren materiaal.

Als de leerling op elementair niveau kennis gemaakt heeft met het notenschrift en de belangrijkste muzikale grammatica, gaan we methodisch werken met op de leerling afgestemde composities, oefeningen en improvisaties.

Uitgangspunt blijft altijd dat je vanuit creativiteit en plezier met muziek bezig bent, en je begrip van muziek en technische vaardigheid steeds verder ontwikkeld worden.

.

Als je al heel veel kan op de piano

Super! Ik sta klaar om met jou samen te kijken naar wat je wil en hoe je dat kunt bereiken. Als het nodig is, spijkeren we je bij in je pianotechniek, je muzikale gehoor of algemene begrip van muziek. Zie het als een gereedschapskist die langzamerhand gevuld wordt met steeds betere gereedschappen… Hiernaast zullen we samen zoeken naar de muzikaliteit van de stukken die je speelt. Hoe wil je dat het klinkt? Klinkt het ook zo? Waarom wil je eigenlijk dat het zo klinkt?

Het is misschien interessant om te weten hoe de componist over iets dacht en hoe anderen bepaalde stukken spelen. Maar uiteindelijk ben jij het die speelt, dus moet je de muziek ook in jezelf zien te vinden.

.

.

De lessen worden gegeven in Amstelveen.

Bel voor een afspraak: 06-24226872

.

‘Pianoles bij Laurens de Boer was een verademing na de ervaringen bij mijn eerste pianolerares. Hij leerde mij geen noten spelen, maar muziek maken.

Echt jammer dat deze deskundige, vriendelijke en geduldige musicus/leraar ging verhuizen. Ik heb zijn gelijke nog niet gevonden. ‘

Ineke Yark

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

https://www.broekmans.com/