Valentin Silvestrov

(Un)heard Music Festival 4 en 5 maart 2017 – een festival gewijd aan de Oekraiense componist Valentin Silvestrov!

Met bariton Wiebe-Pier Cnossen mag ik het lied ‘Window’ in (wereld)premiA?re brengen. Verder zullen wij een selectie Silent Songs uitvoeren. Van Simeon ten Holt speel ik solo een keuze uit zijn Bagatellen en Aforisme II. Met Matangi speel ik mee in ‘Ground’ van Vladimir Godar. Een festival dat je niet wil missen – volgens mij…!

Openingsconcert Inspired

Zaterdag 4 maart 2017 – 15.00 uur

Het openingsconcert van (UN)heard brengt een aantal van Silvestrov’s beroemde Silent Songs, gecombineerd met (on)bekende werken van Simeon ten Holt, Vladimir Godar en Alfred Schnittke. De Dutch Don’t Dance Division danst een prachtige ‘pas-de-deux’ op het werk Ground van Vladimir Godar.

muzikanten Wiebe-Pier Cnossen (bariton), Laurens de Boer (piano) en Matangi Quartet dans De Dutch Don’t Dance Division

Marathon

Zaterdag 4 maart 2017 – 20.00 uur

Composer in residence – Valentin Silvestrov – heeft speciaal voor het (Un)heard Music Festival een marathonprogramma samengesteld met een aantal van zijn eigen favoriete composities en wereldpremières!

Matangi Quartet speelt de Nederlandse première van zijn Derde Strijkkwartet en Saskia Lankhoorn brengt enkele nieuwe Bagatellen voor piano ten gehore. Bariton Wiebe-Pier Cnossen en pianist Laurens de Boer laten het lied Window voor het eerst op het podium klinken. Ook in première gaan de twee pastorales uitgevoerd door Kamerkoor PA’dam.

Muzikanten Wiebe-Pier Cnossen (bariton), Laurens de Boer (piano), Saskia Lankhoorn (piano), Kamerkoor PA’dam en Matangi Quartet.

(Un)heard Music Festival